Dags att svara på årets viktigaste enkät!

 

Du som har intellektuell funktionsnedsättning (IF), var med och svara på frågor om corona-pandemin.

Riksförbundet FUB och Inre Ringen Sverige vill veta så mycket som möjligt om hur vardagen för personer med IF har påverkats av coronapandemin. Vidarebefordra gärna detta till andra som du tror vill svara! 
Frågorna är uppdelade på två delar:
– tiden innan det fanns möjlighet att vaccinera sig
– tiden efter det fanns möjlighet att vaccinera sig
Om du inte vill svara på enkäten digitalt kan du också få enkäten på papper.
Kontakta i så fall Judith Timoney på riksförbundets kansli:
judith.timoney@fub.se
08 508 866 23

Enkäten på papper skickas till alla som får Inre Ringen Sveriges nyhetsbrev. Kopiera gärna och dela ut i Inre Ringen-sektionerna och FUB-föreningarna, eller till andra personer med IF.
Läs mer:
Vi hoppas få in minst dubbelt så många svar som förra året – men förhoppningsvis många fler. Redan nu har myndigheter och beslutsfattare visat ett stort intresse för uppföljningen.
För snart ett år sedan gjorde FUB Uppsala en mycket viktig kunskapsinsats. Tillsammans med företaget Data2Value, tog de fram en enkät om pandemin riktad till personer som bor i gruppbostäder. Syftet med enkäten var att få fram en bild av hur tillvaron hade påverkats av pandemin på olika sätt. Riksförbundet spred enkäten i sina olika kanaler och 125 svar kom in som lade grunden till rapporten som sammanställdes i augusti 2020.Många var intresserade av rapporten, bland annat Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten.

Nu har det gått nästan ett år sedan den första enkäten skickades ut. Ingen kunde väl ana att vardagen skulle fortsätta att präglas i så hög grad av pandemin under hösten, vintern och våren. I synnerhet vardagen för personer med intellektuell funktionsnedsättning!

Men nu börjar man kunna se vilken betydelse det pågående vaccinationsprogrammet har haft. Daglig verksamhet har kommit igång igen i de flesta kommuner, vissa aktiviteter har återupptagits och många kan nu träffa vänner och familj på ett sätt som inte var möjligt för bara någon månad sedan.

Så nu vill riksförbundet gå ut ännu bredare än tidigare med en uppföljande enkät. Som Sveriges största intresseorganisation för personer med intellektuell funktionsnedsättning har FUB både möjligheten – och ett ansvar – att samla in erfarenheter från vår målgrupp på ett sätt som ingen annan organisation eller myndighet kan. Enkätens målgrupp är personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning.